domingo, 13 de septiembre de 2015

Un Cant d'Amor, un Clam a la Vida
Dowland Ensemble neix amb el desig de posar en comú i compartir tot allò que ens uneix artísticament, trascendint el vincle d’amistat i familiar cultivat al llarg dels anys.

¿Qui som?

Marina Culubret

Va néixer a Argentona l'any 1978.
Començà els seus estudis musical a Mataró i posteriorment al Conservatori de Girona. S'especialitzà en la guitarra sota el mestratge de Joan Carles Martínez Prat i finalitzà el Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona. Des de l'any 2000 és professora a l'Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella d'Arenys de Mar.
Ha realitzat estudis de cant líric amb Roser Garrell i Rosa Ma Campasol. Va debutar com a cantant en el musical “Ruddigore” de Gilvert & Sullivan. Ha explorat altres tècniques com els cants de l'illa de Sardenya i actualment està fent un curs de cants harmònics amb Moisès Pérez “Moi”.
Ha format part de la Jove Camerata Catalana de Guitarres, del quartet de guitarres Fil Harmònic, del grup de música andina Napay Amuyky com a cantant i guitarrista, del duet Vent Acordat i actualment és integrant de la formació artística Dowland Ensemble.
Aleix Pons

A l’edat de sis anys es trasllada a Argentona on participa als Pastorets del Centre Parroquial amb el paper de pecat capital. A partir d’aquí es comença a interessar pel món de les arts escèniques. Va cursar tres anys a l’Aula de Teatre de Mataró i va aprendre joc malabars i equilibris en un campus d’estiu.
Amb tretze anys va començar el programa “Música per a Nostàlgics” a Ràdio Argentona amb una durada de gairebé deu anys en antena. Ha col·laborat en diversos actes culturals del poble com a presentador. L’any 2015 va organitzar la primera lectura de contes de Sant Jordi del Centre Parroquial Argentona amb contes d’autors com Pere Calders, Víctor Català i Mercè Rodoreda.
Actualment forma part del col·lectiu de teatre del Centre Parroquial d'Argentona com a actor i també dirigint, enguany, una obra de teatre del dramaturg Sergi Belbel. És integrant de la formació artística Dowland Ensemble.
Eva Sintes

Inicia els  estudis musicals a Maó, la seva ciutat natal; posteriorment  es trasllada a Barcelona on estudia al Conservatori Municipal de música de Badalona amb el mestre Vicenç Mayol i a l’Escola d’Arts Musicals Luthier amb el guitarrista Xavier Coll. L’any 2002 finalitza el Grau Superior de Guitarra al Conservatori Superior de música del Liceu amb les màximes qualificacions. Ha rebut classes magistrals de guitarristes com  Ignacio Rodes, Carles Trepat, Fernando Rodríguez i David Russell entre d’altres. Ha seguit estudis de perfeccionament amb Xavier Coll i Laura Young. Ha actuat com a solista i amb diverses agrupacions de cambra arreu de Catalunya (Cicle de Música en Viu de Pedralbes, Cicle de Clàssica als Parcs, Cicle Musica't, etc.), així com a Marina de Cudeyo, Cantàbria (Cicle “Conciertos con Encanto”) i a Menorca. Actualment és professora de l'IEA Oriol Martorell i és integrant de les formacions artístiques Dowland Ensemble i Trio Guitar&Cant.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un Cant d'Amor, un Clam a la Vida

Obres per a veu i llaüt de John Dowland (1563 -  1626)

John Dowland és un dels músics més emblemàtics d'Anglaterra a cavall entre els segles XVI i XVII. Les seves obres transpiren melancolia. Una melancolia pròpia de l'amant que expressa la seva tristor i desesper a la dama per l'amor que no li ha correspost. Tot i la corrent cultural d'aquella època que promovia l'amor cortès i les cançons d'amor no correspost, podem dir que Dowland tenia també una personalitat fluctuant i emocional que queda reflectida en la seva obra. A tall d'anècdota, Dowland escrigué un duet per a ser executat només amb un llaüt a fi de tenir, segons paraules textuals dels historiadors de l'època, una abraçada íntima amb l'altre. Així, Dowland es sentia còmode amb el llenguatge de les emocions, tan a nivell de fons com de forma.

Us proposem un viatge musical i poètic a través del mar emocional de les obres i el cor  de Dowland amb incursions i contrapunts d'altres autors més contemporanis (Khalil Gibran, Erich Fromm o Claude Steiner) que ens faran deturar i reflexionar sobre l'Amor i la Vida mateixa.

Si bé l’Amor apareix de forma inesperada, així mateix l’ordre de les obres durant el concert serà escollit per el públic d’una manera aleatòria i amb un toc lúdic.
L’actuació sense escenari elevat (o amb ben poc) afavorint el moviment i l’apropament de la música i les emocions a frec de pell del públic és un tret característic de Dowland Ensemble, que pretén embolcallar d’aquest sentiment no només l’oïda de la persona sinó tot el seu ésser.

Fitxa Artística de L’Espectacle
  • Títol:  Un Cant d'Amor , Un Clam a la Vida
  • Intèrprets:  Marina Culubret - Veu    /   Aleix Pons - Rapsode /  Eva Sintes - Guitarra
  • Gènere: música - teatre - poesia
  • Públic:  jove i adult
  • Durada: 1h
  • Idioma de l’espectacle:  Català i anglès
  • Adaptació Lingüística:  Marc Guarro, Elisabet Kamal, Ada Arbós i Imma Lizondo
  • Disseny Elements Atrezzo:  Núria Laiglesia
  • Fotografia:  Luis San Andrés


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Contacte


Marina Culubret
Telef: 636 20 11 12 

Eva Sintes
Telef: 636 00 62 27


Mail: 
dowlandensemble@gmail.com


Video: 

No hay comentarios:

Publicar un comentario